کشاورزی نوین
علوم کشاورزی
 
 

شرکت «سینرگیز» با برنامه «مرکز سانیتل» بازار جدیدی به دست آورده است: یک شرکت آلمانی تولیدکننده ماشین آلات کشاورزی با استفاده از «مرکز سانیتل» توانسته نرم افزار کاربردی موسوم به «CROP VIEW» را برای افزایش بهره وری ماشین آلات کشاورزی، طراحی کند.

فریدمن شیبلر، از متخصصان خدمات کشاورزی شرکت آلمانی درباره این نرم افزار می گوید: «کراپ ویو با استفاده از داده های کوپرنیکوس میزان سلامت و رشد گیاهان را در محدوده مزرعه هر یک از کشاورزان بدقت می سنجد. کاربران با استفاده از این اطلاعات می توانند بسیار آسان و کارآمد اپلیکیشنهای نقشه درست کنند و آن را روی ماشین ها نصب کنند.»

وی در ادامه می گوید: «با کمک این نرم افزار میزان برداشت و کیفیت محصول مزرعه بیشتر خواهد شد و بازدهی کاربرد منابع مثلا کودهای مختلف نیز افزایش خواهد یافت. همینطور آسیب به محیط زیست کمتر خواهد شد با روشهایی کار می کنید که بیشتر تداوم پذیر است.»

شرکت «سینرجیز» مدام درحال رشد است. تعداد کارمندان آن طی ۱۰ سال از هشت نفر به ۴۵ نفر رسیده است.

گرگا میلچیسکی مدیر شرکت «سینرجیز» می گوید که این شرکت مشتریان جهانی دارد. وی در ادامه می گوید: «پنج هزار کاربر داریم، از یک مزرعه کوچک ارکیده در آفریقای جنوبی گرفته تا سازمانهای بزرگ جهانی مثل مرکز ماهواره ای اروپا. همه اینها با استفاده از داده های کوپرنیکوس به الگوی کاریِ توانمندتری دست می یابند.»



قاصدک ها به طور معمول به عنوان معضلی برای باغبانان شناخته می شوند. اما اکنون دانشمندان در سراسر جهان برای استفاده از ریشه این گیاه در ساختن لاستیک برای تایر خودرو در حال رقابتند. در موسسه فرائنهوفر در مونستر آلمان، که یک موسسه زیست شناسی مولکولی و بوم شناسی کاربردی است، دانشمندان سرگرم پرورش نوعی از قاصدک بومی ویژه قزاقستان اند که در ریشه اصلی آن مایع شیری رنگ حاوی ذرات لاستیک وجود دارد.

دیرک پروفر، مدیر پروژه در این انستیتو می گوید: “همانگونه که می بینید اطراف ما پر از بوته قاصدک است. ما در جستجوی ژن هایی هستیم که بیوسنتز لاستیک دارند و به این ترتیب خواهیم توانست به بوته های جدیدی دست یابیم که به تولید لاستیک های با ثبات تر می انجامد.”

محصول طبیعی به دست آمده از این طریق، کیفیتی مانند لاستیک هایی دارند که از کشورهای نیمه گرمسیری وارد می شوند و در ساخت تایر به کار می روند. اما برخلاف لاستیک های معمولی، بوته این لاستیک ها در اروپا بهتر کشت می شوند و رشد می کنند و برداشت آنها نیز با صرفه تر است. قیمت رو به افزایش لاستیک نیز جستجوی محصولات جایگزین را ناگزیر کرده است.

دیرک پروفر: “یکی از چالش های اصلی پژوهش در مورد قاصدک ها، تولید بوته هایی بود که دارای لاستیک مرغوب تری از نظر اقتصادی باشند. به همین دلیل سال هاست که بر روی پرورش بوته هایی کار کرده ایم که دارای خواص مورد نظر برای تولید لاستیک با ثبات تر و مرغوب تر باشد.”

ورقه هایی از لاستیک محصول این روش در مقایسه با لاستیک معمولی مورد آزمایش قرار گرفته، اما آزمایش ها نشان داده که هنوز توسعه این صنعت به چند سال وقت نیاز دارد و کار برای مرغوب تر کردن محصول ممکن است از زمان این پروژه نیز فراتر رود تا بتوان اولین تایرهای محصول قاصدک را به بازار عرضه کرد. اگرچه امید برای جایگزین کردن کامل لاستیک معمولی با این نوع لاستیک امید دوری است، اما حتی آزمایش این جایگزین، موجب خوشحالی بازارها است.

در سنگاپور، در یک مزرعه تولید داخلی، دانشمندان سرگرم نوعی از فنآوری کشت هستند که مدت زمان رشد و هزینه های آنرا کاهش دهد. مزرعه پاناسونیک، یکی از این پروژه ها است. سنگاپور در حال حاضر ۹۵ درصد محصولات مورد نیاز خود را وارد می کند و مهندسان در پی توسعه نوعی از فنآوری تابشی هستند که نور لازم را برای پرورش بوته ها فراهم می کند. اجازه و ترویج این نوع کشت در کاهش هزینه ها بسیار موثر خواهد بود.

   آلفرد تام، مدیر این پروژه می گوید: “لامپ هایی که ما ساخته ایم به نوعی طراحی شده اند که دو شعاع نور از هفت شعاع نور خورشید را که برای فوتوسنتز این بوته ها ضروری است تولید می کنند. آنها را نوعی تنظیم و کنترل می کنیم که بهترین کشت ممکن صورت گیرد.”

تنظیم لامپ ها به نحوی که طیف مناسب نور برای رشد محصول تولید شود، یکی از راه های کاهش هزینه در کشت است. یک راه دیگر کنترل دستگاه ها در آزمایشگاه به نحوی است که روند رشد بوته ها به زمان کمتری نیاز داشته باشند.

آلفرد تام: “ما با اندازه گیری و کنترل رطوبت خاک و ارزش پ.هاش. آن در مراحل مختلف و نیز با استفاده از آبی که از سیستم تصفیه ویژه عبور می کند، به کیفیت مطلوبی از شراط رشد گیاه دست می یابیم.”

به این ترتیب کاربرد فنآوری پیشرفته در کشت محصول به این معناست که زمان لازم برای رشد کافی آن می تواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

مشتریان در یک رستوران محلی سبزیجات محصول این نوع ازکشت را تجربه می کنند که بسیار خوشمزه و ترد است.


ارسالی تاریخ : برچسب:قاصدک ها, لاستیک,بیوسنتز لاستیک, کشت,, :: :: توسط : پیمان

 در بسیاری از موارد سیب‌زمینی وارداتی به جای اینکه برای مصرف مردم مورد استفاده قرار گیرد، از آن به‌عنوان بذر استفاده شده و خسارت جبران‌ناپذیری در مزارع ایجاد می‌کند.

 

مدیرعامل کانون تولیدکنندگان سیب‌زمینی بذری ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این مطلب گفت: واردات سیب‌زمینی بزرگ‌ترین خیانت به بخش کشاورزی است.مجید سجادی افزود: این تفکر بین کشاورزان وجود دارد که سیب‌زمینی‌های خارجی کیفیت متفاوت‌تری در مقایسه با سیب‌زمینی داخلی دارد، از این سیب‌زمینی‌ها به‌عنوان بذر استفاده کرده و خسارت‌های زیادی به محصول خود وارد می‌کنند.وی خاطرنشان کرد: سیب‌زمینی‌های وارداتی به‌دلیل بسته‌بندی و شکل و شمایلی که دارند به قیمت‌های بالا حدود یک‌هزار تومان فروخته شده و دلال‌ها سود بالایی در این میان کسب می‌کنند.این فعال بخش خصوصی ادامه داد: آفت نماتد که هم‌اینک در بعضی از مزارع خسارت بر جای گذاشته است، در نتیجه واردات سیب‌زمینی وارداتی است که به‌عنوان بذر توسط کشاورزان مورد استفاده قرار گرفته است.سجادی تصریح کرد: واردات سیب‌زمینی برای مصرف مردم مشکلی برای بخش کشاورزی ندارد، ولی زمانی که این محصول بدون انجام کارشناسی‌های لازم توسط کشاورزان به‌عنوان بذر استفاده می‌شود، مشکل‌آفرین است.وی در پایان یادآور شد: در صورتی که واردات سیب‌زمینی به کشور انجام شود، امکان ایجاد خسارت‌های جبران‌ناپذیری برای تولید این محصول دارد.

گفتنی است، بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، پاکستان قصد دارد در سال 2013 بیش از 130 هزار تن سیب‌زمینی صادر کند که از این میزان 75 هزار تن مربوط به صادرات به بازار ایران و 55 هزار تن مربوط به بازار کشورهای آسیای مرکزی می‌شود.



 

یک تحقیق جدید بر روی تاثیرات شیوه ها و انواع مختلف شخم زدن زمین های کشاورزی نشان می دهد که مقاومت زمین های شخم نزده بسیار بیش تر از زمین های شخم زده است . این مطالعه بر روی تاثیرات ۱۹ سال شخم زدن زمین های کشاورزی انجام شده است و نشان می دهد که شخم نزدن باعث ذخیره شدن کربن خاک و در نتیجه چسبندگی ذرات خاک به همدیگر می شود . این وضعیت سبب می شود که سطح خاک تا عمق یک اینچی ، دو تا هفت برابر خاک های شخم زده در مقابل باران و باد مقاوم باشد . پی بردن به میزان مقاومت این لایه متراکم در برابر فرسایش باد و باران ، برای بالا بردن و حفظ مقاومت خاک بسیار مهم است . این نکته مخصوصا در مورد نواحی کم آب و مناطق با تبخیر بالا بسار حیاتی است . شخم زدن باعث شکننده شدن خاک شده و میزان فرسایش خاک به وسیله بارن را افزایش می دهد زیرا با این کارمیزان هوا خوردن خاک افزایش یافته و در نتیجه مواد ارگانیک خاک که نقش مهمی در چسبندگی خاک دارد ، به واسطه اکسیداسیون از بین می روند .

خلاصه نتایج این مطالعه در نشریه Soil Science Society of America Journal منتشر شده است .

کشاورزی نوین



راهنمای استفاده از کودها برای یونجه Alfalfa

برای دانلود بر روی تصویر زیر کلیک نمایید. موفق باشید.

وبلاگ کشاورزی نوین.نحوه استفاده از کودها برای یونجه



نکاتی در مورد کود ازته.وبلاگ کشاورزی نوین

برای مصرف کود ازته برای کاشت سال بعد باید این نکته را در نظر گرفت که میزان بارندگی چه مقدار بوده است و چه مقدار از ازت خاک درطی بارندگی ها از بین می رود.در سال های خشک می توان انتظار داشت که مقدار زیادی از ازت در خاک باقیمانده است.علاوه بر آن باقیمانده کشت های سال قبل از قبیل برگ ،ساقه ها و ریشه گیاه کاشته شده نیز حاوی مقادیری ذرت می باشند به عنوان مثال باقیمانده کشت ذرت.برای تعیین میزان مصرف کود ازته بهتر است علاوه بر آزمایش خاک 10 ای 15نمونه از قطعات ساقه و باقیمانده های گیاهی  نیز برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده شود تا میزان ازت موجود در خاک تا حدیوی با دقت به دست آید . این موضوع هم باعث صرفه جویی در مصرف کود و هم استفاده به میزان صحیح از کود ازته می گردد.تعداد 10 الی 15 قطعه از ساقه ها برای مساحت 20acr =(8.09  هکتار )کافی می باشد.از 6 اینچی=15cm بالای خاک نمونه را برش داده (به طول 8 اینچ=20cm) و نمونه را از برگها تمیز نموده و برای سنجش و تحلیل به آزمایشگاه بفرستید.میزان بیشتر از 2000ppmنشانه بالا بودن میزان ازت در باقیمانده گیاهی است.در هر صورت بعد از آزمایش کلی خاک و باقیمانهد می توان میزان کاهش و یا افزایش در میزان مصرف کود را تعیین نمود.

بدون آزمایش بطور تقریبی می توان در مورد باقیمانده میزان ازت نظر داد.بعنوان مثال در نواحی کمربند ذرت در نواحی غربی با خشکی بیشتر هوا حدود 75 تا 90 درصد ازت در خاک و باقیمانده های گیاهی باقی می ماند در حالیکه این میزان در نواحی شرقی و مرکزی (آمریکا) به میزان حداکثر 50 درصد خواهد رسید (مرطوب بودن و بارندگی بیشتر).ولی فراموش نکنید آزمایش خاک و باقیمانده های گیاهی امروزه اصلی جدایی ناپذیر از علم کشاورزی است و جهت کم کردن میزان اضافه از میزان مصرفی کود جهت جلوگیری از اثرات زیان بار لازم می باشد.

اگر بعد از آزمایش باز هم نیاز به افزودن کود به خاک می باشد فراموش نکنید (سیکل تثبیت ازت) وقتی دمای هوا (خاک)بیش از 50 درجه فارنهایت(=10درجه سانتی گراد) باشدازت به نیترات تبدیل می شودو می دانید که در این فرم، احتمال فرو رفتن در آبهای زیر زمینی ،از طریق شکافهای خاک و یا دنیتریته شدن و در آمدن بصورت اکسید فرار نیتروژن و ورود به اتمسفر زیاد می باشد.بنابر این باید مصرف نیتروژن به خوبی مدیریت گرددو مطمئن باشید با برگرداندن هر پوند نیتروژن و مصرف کمتر کود، طبیعت از شما گله مند نخواهد شد.بیشتر پرورش دهندگان مصرف کود ازته را تا پایین آمدن دما به زیر 50 درجه فارنهایت به تعویق می اندازند.همچنین استفاده از مواد تثبیت کننده (stabilizer)برای جلوگیری از هدر رفت کود بسیار ارزشمند است.

 

Mon Sep 17, 2012

 

 

Dan Davidson Contributing Agronomist

 


ارسالی تاریخ : برچسب:کود ازته ,کاشت ,خاک ,میزان ازت,, :: :: توسط : پیمان

رديف

نام لاين

تكنولوژي مورد استفاده

رديف

نام لاين

تكنولوژي مورد استفاده

1

GH2

هيبريد

6

JH2

هيبريد

2

GH3

هيبريد

7

M7-9-5

اشعه گاما

3

GH4

هيبريد

8

M7-9-2

اشعه گاما

4

GH5

هيبريد

9

M7-9-1

اشعه گاما

5

JH1

هيبريد

10

M7-10-1

اشعه گاما

 

منبع :موسسه تحقيقات برنج كشور


ارسالی تاریخ : برچسب:لاینهای امیدبخش برنج, :: :: توسط : پیمان

سال معرفي

عملكرد تن در هكتار

استان

(محل معرفي)

نام رقم

رديف

1373

8-5/7

فارس

دورودزن

1

1373

5/6-6

كهكيلويه ‌بويراحمد

چرام1

2

1374

10-9

كهكيلويه ‌بويراحمد

چرام 2

3

1374

5/7-7

مازندران

نعمت

4

1374

5/8-8

اصفهان

سازندگي

5

1374

5/6-6

گيلان

بجار

6

1375

5/5-5

كهكيلويه و بويراحمد

ياسوج 1

7

1375

5/4-4

كهكيلويه و بويراحمد

ياسوج 2

8

1376

6-5/5

كهكيلويه و بويراحمد

ياسوج 3

9

1376

5/7-7

كهكيلويه و بويراحمد

چرام 3

10

1376

5/3-3

ايلام و لرستان

عنبربو

11

1377

5/7-7

مازندران

ندا

12

1379

5/4-4

چهارمحال بختياري

كوهرنگ

13

1380

5/5-5

گيلان

درفك

14

1380

6- 5/5

گيلان

كادوس

15

1380

7- 5/6

مازندران

ساحل

16

1380

5/6- 6

مازندران

فجر

17

موسسه تحقيقات برنج كشور


ارسالی تاریخ : برچسب:, :: :: توسط : پیمان

سال معرفي

عملكرد تن درهكتار

استان

(محل‌معرفي)

نام رقم

رديف

1351

7-5/6

مازندران

آمل 1

1

1353

6-5/5

خوزستان

اهواز يك

2

1358

5-5/4

گيلان

گيل 1

3

1359

5/5-5

گيلان

گيل 3

4

1359

5/6-6

مازندران

آمل 2

5

1362

9-5/8

مازندران

آمل 3

6

1362

5/5-5

گيلان

خزر

7

1366

7-5/6

گيلان

سپيدرود

8

1371

5/8-8

اصفهان

زاينده‌رود

9

1372

5/7-7

مازندران

دشت

10

موسسه تحقيقات برنج كشور


ارسالی تاریخ : برچسب:, :: :: توسط : پیمان

 حسن میرزایی ندوشن در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایانا با بیان این مطلب گفت: با توجه به اینکه زراعت چوب تجارت سودآوری است و صادرات چوب فرآوری شده هم بسیار اقتصادی است، باید توسعه و رونق صنعت چوب کشور از طریق کشت صنوبر بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.وی با اشاره بر اینکه احکام اعضا این کمیسیون از وزارتخانه‌های مختلف ازجمله صنعت، معدن و تجارت، دانشگاه‌های کشور، اتحادیه صنوبرکاران ایران و دستگاه‌های اجرایی دیگر صادر می‌شود و اخیراً اعضای جدید کمیسیون با دریافت حکم خود کارشان را آغاز کرده‌اند، افزود: امیدواریم با تشکیل کارگروه‌های مختلف در پیشبرد اهداف این کمیسیون که یکی از آنها توسعه و توجه به کشت و زراعت چوب صنوبر برای جلوگیری از بهره‌برداری چوب‌های جنگلی است، گامی بیشتر برداریم.قائم‌مقام رئیس کمیسیون ملی صنوبر تنها راه کاهش فشار بر جنگل‌های کشور را توسعه صنعت و زراعت چوب دانست و تصریح کرد: توسعه صنعت و زراعت چوب به‌ویژه درخت صنوبر برای جلوگیری از تخریب درختان جنگلی، میتواند راهکاری مؤثر و پیشگیرانه باشد.میرزایی ندوشن با اشاره بر پیشینه این کمیسیون ادامه داد: این کمیسیون با همت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع احیا و راه‌اندازی شده و دستگاه‌های مختلفی در آن عضویت دارند و به‌عنوان یک کمیسیون ملی و فراسازمان عمل خواهد کرد.گفتنی است، ‌جنگل‌های صنوبر از لحاظ حفاظت خاک و جلوگیری از تغییر وضعیت جوی آب و هوایی و تغییرات سخت اقلیمی یکی از بهترین نوع جنگل‌ها است که این مسئله کمتر مورد توجه مسئولان قرار گرفته است./

 

خبرنگار: سهیلا گلی‌زاده

خبرگزاری کشاورزی ایران ایانا


ارسالی تاریخ : برچسب:, :: :: توسط : پیمان

بقيه در ادامه مطلب 



 ادامه مطلب...

ارسالی تاریخ : برچسب:تصاوير كشاورزي,كشاورزي,مزرعه,, :: :: توسط : پیمان

مفهوم "امنیت غذایی" اساسا مهم است، و به همین دلیل، کشاورزی مهم است.وظیفه تغذیه مردم در طول تاریخ اولویت اول حاکمان در طول تاریخ بوده است .عدم امنیت غذایی هرج و مرج ،شورش و حتی انقلابات زیادی را در طول تاریخ باعث شده است.به همین دلیل از زمانهای بسایر قدیم کشاورزی اساس و پایه ثبات سیاسی و اجتماعی یک کشور را تشکیل می داده است.در جهان حاضر نیز تمامی کشورهای قدرتمند جهان در امرتهیه زیر ساخت های این شاخه کوتاهی نکرده و صنعت خود را بر پایه آن استوار نموده اند.علاوه بر این، بخش کشاورزی نقش مهمی در حوزه اشتغال در مقیاس وسیع برای مردم دارد. مزارع بزرگ و نسبتا بزرگ به کار کارگران جهت انجام شغل های مختلف مربوط به کشت محصولات کشاورزی و مراقبت از حیوانات مزرعه نیازدارد که البته با مکانیزاسیون های صورت گرفته مانند بخشهای صنعت این نیاز، با شدت کمتری نسبت به سایر صنایع کاهش داشته است.کشاورزی هنوز هم در بسیاری از کشورهای جهان، بزرگترین بخش مسئول استخدام و تغذیه درصد بزرگی از جمعیت جامعه باقی می ماند.این شاخه همچنین یکی از شاخص های ارزیابی توسعه یک کشور می باشد.

کشاورزی یک فعالیت مهم برای بقای انسان بر روی زمین است. این است که به وضوح این واقعیت بسیار اساسی است که کشاورزی یکی از قدیمی ترین فعالیت های منعکس شده بشر در گذر زمان است.کشاورزی شامل کشت محصولات کشاورزی و اهلی کردن حیوانات در طول تاریخ بوده است.با صنعتی شدن جهان استفاده از ادوات کشاورزی ساخته شده ،روش های علمی نوین و تنوع محصولات باعث بهبود کلی میزان و کیفیت تولید محصولات کشاورزی در سراسر جهان گردید. 

امروزه این شاخه یکی از اهرمهای مهم اقتصادی و در نتیجه قدرت و سیاست کشورها در میان بازار داغ رقایت جهانی است.


ارسالی تاریخ : برچسب:اهمیت کشاورزی,کشاورزی,, :: :: توسط : پیمان

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

وبلاگ کشاورزی
به وبلاگ کشاورزی خیلی خوش آمدید .این وبلاگ در مورد نوشتار های وابسته به علوم کشاورزی می باشد.
آخرین نوشتار
نگارندگان

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 92
بازدید دیروز : 165
بازدید هفته : 273
بازدید ماه : 3525
بازدید کل : 143130
تعداد مطالب : 134
تعداد نظرات : 12
تعداد آنلاین : 1

جامعه ژئوماتیک ایران

Quotes

Quotes
Symbol Last Chg
@CT - COTTON - ICEFU
Oct 12 69.15s-0.88
Dec 12 70.65s-0.88
Mar 13 71.68s-0.81
C - CORN - CBOT
Dec 12 756-2s+40-0
Mar 13 759-4s+40-0
May 13 756-4s+39-4
S - SOYBEANS - CBOT
Nov 12 1601-0s+30-2
Jan 13 1602-6s+31-4
Mar 13 1564-2s+40-2
SM - SOYBEAN MEAL - CBOT
Oct 12 487.0s+13.9
Dec 12 486.9s+13.0
Jan 13 483.9s+13.5
SM - SOYBEAN OIL - CBOT
Oct 12 52.18s+0.07
Dec 12 52.66s+0.08
Jan 13 53.00s+0.08
@AB - WESTERN BARLEY - CBOT
Oct 12 265.00sunch
Dec 12 270.00sunch
Mar 13 275.00sunch
W - WHEAT - CBOT
Dec 12 902-4s+47-0
Mar 13 912-2s+44-0
May 13 906-2s+36-0
@MW - HARD RED SPRING WHEAT
Dec 12 958-4s+44-2
Mar 13 966-6s+44-6
May 13 972-2s+44-2
@ZK - DENATURED FUEL ETHANOL
Oct 12 2.344s+0.121
Nov 12 2.343s+0.123
Dec 12 2.348s+0.117
DJ - DJ INDUSTRIAL AVERAGE - CBOT
Dec 12 13355s-59
Mar 13 13284s-59
Jun 13 13209s-59
LC - LIVE CATTLE - CME
Oct 12 122.075s-0.375
Dec 12 124.700s-0.475
Feb 13 128.425s-0.500
FC - FEEDER CATTLE - CME
Oct 12 143.800s-2.425
Nov 12 144.350s-2.975
Jan 13 147.375s-2.625
LA - LEAN HOGS - CME
Oct 12 77.175s-0.050
Dec 12 73.750s+0.150
Feb 13 80.250s+0.875
DA - MILK CLASS III - CME
Sep 12 18.98s+0.01
Oct 12 20.86s+0.08
Nov 12 20.83s+0.15
Quotes are delayed at least 10-minutes.


 
 
 
جامعه ژئوماتیک ایران